masca_367cf.jpg

Românii ar putea scăpa de obligația de a purta mască de protecție în spațiile publice, inclusiv în aer liber, la sfârșitul acestui an. Condiția obligatorie ar fi ținerea epidemiei sub control prin imunizarea în masă a populației.

Întrebat cât timp va trebui să mai purtăm mască, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a spus că „în momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie”.

Acesta a declarat la Antena 3 că se va putea vorbi de o imunizare în masă când 70% din populație va fi vaccinată, iar acest lucru este prevăzut pentru sfârșitul anului.

Până atunci, Ministerul Sănătății se pregătește pentru al treilea val al epidemiei de covid, care ar putea apărea la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a dat asigurări că România are un plan de rezervă pentru această creștere.

„Pentru că ne gândim că este foarte posibil să apară un val 3 și la noi, drept care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID”, a declarat secretarul de stat (detalii AICI)

sursa foto: medlife.ro


compass bilboard.jpg