vaccinare-astrazeneca-768x432_47bcf.jpg

Grupul de Comunicare al Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat, miercuri, că 163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi, 18 februarie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul, potrivit CNCAV, este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

„Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, a precizat Grupul de Comunicare al CNCAV

Autoritățile au anunțat că, urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.


compass bilboard.jpg