compass bilboard.jpg

ccr-610x340-1-768x428_bd8ad.jpg

Judecătorii CCR au stabilit astăzi că modificarea făcută de vechiul Parlament prin  care pensiile trebuie majorate cu 40% este una care respectă standardele Constituției. Din păcate pentru pensionari, așa cum s-a întâmplat și cu dublarea alocațiilor de stat pentru copii, guvernul nu va pune în practică decizia CCR.

Ședința de la Curtea Constituțională de astăzi s-a încheiat, iar judecătorii au decis că majorarea cu 40% a pensiilor este constituțională anunță Antena 3.

Asta nu înseamnă că pensiile vor crește cu 40%. Cel puțin așa reiese din anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan, făcut aseară la o televiziune de știri: „Am discutat cu prim ministrul și cel puțin indexarea pensiilor cu rata inflaţiei (n.r. 3,1%) se va produce în anul 2021”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Salariile bugetarilor, înghețate în acest an

În aceeași situație se află și bugetarii ale căror salarii au fost înghețate anul acesta, deși mai multe categorii ar fi trebuit să beneficieze de majorări importante. Vorbim aici de profesori, cadre medicale, polițiști și militari. De altfel și președintele Klaus Iohannis a anunțat aseară că majorarea salariilor bugetarilor în acest an nu este oportună din cauza crizei economice generată de pandemia covid, care se reflectă în bugetul de stat.

Mai multe federații sindicale au anunțat deja proteste, iar polițiștii din Sindicatul Europol nu mai dau amenzi pentru contravenții, ci doar avertismente, inclusiv șoferilor. Detalii AICI