compass bilboard.jpg

o_70704000-1-768x457_bd02d.jpg

Premierul Ludovic Orban afirmă că nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgenţă, explicând că starea de alertă oferă autorităţilor instrumente pentru gestionarea crizei sanitare.

El susţine că învăţământul se va desfăşura în continuare în sistem online atâta timp cât nu se constată “o reducere semnificativă” a numărului de îmbolnăviri.

“Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”, a afirmat şeful Guvernului, miercuri, la România Tv, adăugând că starea de alertă oferă autorităţilor “instrumente care, dacă sunt folosite raţional”, pot contribui la gestionarea crizei sanitare.
În acest context, primul ministru a făcut apel la primari să colaboreze cu autorităţile centrale în aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

“Mai avem o problemă cu primarii: noi nu putem, de exemplu, să suspendăm autorizaţia unei terase care s-a închis şi care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor. Primarii trebuie să se implice şi să folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a afirmat Ludovic Orban.

Citește articolul integral pe stirileprotv.ro