compass bilboard.jpg

240e256447ee0a50fc_1_c7e66.jpg

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri seara, ordonanta care permite studentilor din anii terminali de la facultatile de Medicina sa desfasoare activitati de voluntariat in spitale COVID-19.

„Pentru a intari eforturile de combatere a raspandirii COVID-19 si pentru a ajuta personalul aflat de mai bine de noua luni in prima linie in lupta aceasta (…), a fost adoptata in forma finala ordonanta de urgenta care permite desfasurarea activitatilor de voluntariat de catre studentii din anii terminali ai facultatilor de Medicina, respectiv anii IV, V si VI, precum si anii III si IV de Asistenta medicala in unitati sanitare implicate in efortul de limitare a raspandirii infectiilor cu coronavirus, sub coordoanarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta”, a afirmat seful Cancelariei premierului, Ionel Danca, dupa sedinta de Guvern.

El a spus ca universitatile centralizeaza solicitarile studentilor, iar acestea sunt traansmise la DSU, care face redistribuirea catre unitatile sanitare care au cea mai mare nevoie

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Aceasta activitate de voluntariat este premiata cu 2.500 de lei pe luna pentru cei care se inscriu in acest program”, a mai spus el.

„Ordonanta este gata pentru adoptare astazi. Noi, de altfel, in colaborare cu universitatile, am inceput sa cream listele. In secunda in care este publicata, o sa incepem sa preluam studentii care s-au inscris si sa ii repartizam. Nu am asteptat adoptarea. Cand a fost in prima lectura ordonanta, am inceput sa ne mobilizam si cand se publica, speram maine deja incepem sa o implementam. Avem avizele de la CES si de la Consiliul Legislativ. Deja primim telefoane de la studentii care vor sa se inscrie si ii indrumam, prin universitatile unde sunt ei inmatriculati”, a declarat Raed Arafat, la inceputul sedinte de miercuri a Guvernului.

Joia trecuta, seful DSU Raed Arafat a anuntat ca Executivul a discutat, in prima lectura, o OUG care sa permita absolventilor de Medicina inscrisi la Rezidentiat sa poata lucra in spitale cu pacienti cu coronavirus, sub supraveghere. De asemenea, Arafat a anuntat ca se are in vedere si cooptarea a 3.000 de voluntari.

Citește continuarea pe ziare.com