compass bilboard.jpg

62153389_27c4b.jpg

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că 3.000 - 4.000 de cazuri de infectări pe zi înseamnă un impact major asupra capacităţilor din spitale şi secţiile de terapie intensivă.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat că ar putea fi luate şi alte măsuri speciale la spitalelor. El a menţionat că Spitalul Colentina va primi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus pe toate locurile pe care le are, în contextul în care directorul medical al Spitalului Colentina Victor Cauni a anunţat în cursul acestei zile că nu mai există niciun pat liber în cele două secţii de terapie intensivă ale unităţii medicale, transmite News.ro.

Arafat a mai spus că speră ca în cursul săptămânii Spitalul Malaxa va deveni operaţional pe problema COVID.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Una din măsurile de care a declarat şi domnul prim-ministru că este sub analiză este măsura de restricţionare a circulaţiei, a mişcării după o anumită oră în noapte, cum au făcut unele ţări precum Franţa. Este o măsură în analiză, să vedem dacă se va impune, în ce condiţii şi pe ce localităţi se va impune în sensul în care să se reducă mişcarea după o anumită oră în noapte până dimineaţa”, a afirmat Raed Arafat duminică la Antena 3.

El a precizat că o cifră de 3.000 - 4.000 de cazuri pe zi înseamnă un impact major asupra capacităţilor din spitale şi secţiilor de terapie intensivă.

Citește continuarea pe stirileprotv.ro