compass bilboard.jpg

112-NOU-768x512_779e3.jpg

Raed Arafat a făcut aseară o serie de precizări privind serviciile de urgență încărcate de miile de sesizări zilnice ale suspecților de covid.

Acesta a sfătuit populația să nu sune la 112 decât dacă prezintă forme grave de covid (febră, insuficiență respiratorie).

“Apelul către populaţie este următorul: să nu apeleze la 112 pur şi simplu pentru a fi testaţi. Să nu apeleze la 112 şi să spună că au lipsă de gust, lipsă de miros numai ca să vină cineva să îi testeze. Asta încarcă foarte mult sistemul de urgenţă. Apelurile la 112 trebuie să fie apeluri de urgenţă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Persoanele care au rămas acasă pozitive, dacă se agravează situaţia lor, da, apelează la 112. Dar pentru cineva care doreşte să meargă doar pentru evaluare există celelalte numere de telefon şi call center-ul de la DSP.

Deci 112 rămâne un număr excepţional, pentru urgenţe şi asta e rugămintea noastră către toată populaţia, pentru că se simte presiunea că oamenii apelează la 112 pentru situaţii care nu sunt situaţii critice”, a declarat Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei de Guvern în care a fost prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile.*

Acesta a precizat persoanele care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 şi care nu au simptome trebuie să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, fără să fie obligatorie testarea, potrivit Știrilor Pro TV.