compass bilboard.jpg

nelu-tataru-840x600-1_d0909.jpg

Ministrul Sănătății anunță schimbarea protocolului în cazul tratamentelor aplicate pacienților depistați pozitivi la testul covid.

Acum pacienții asimptomatici trebuie să se prezinte la spital, unde sunt evaluați până la 48 de ore.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că în cazul acestora tratamentul și monitorizarea vor fi efectuate de către medicii de familie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„După cum ştiţi, asimptomaticii odată cu primirea rezultatului ar trebui să anunţe medicul de familie, Direcţia de Sănătate Publică şi cu ambulanţa să se prezinte la un spital de boli infecţioase. Există acele până în 48 de ore în care vom avea acele evaluări. În acest moment, tot ce înseamnă asimptomatici cu un test pozitiv merg şi aglomerează unităţile de primire urgenţe. Evaluarea pe care o vom face săptămâna viitoare, chiar luni vom avea această întâlnire, asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinice”, a precizat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

În acest context, el a arătat că asimptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne în continuare cu internare după evaluare, iar asimptomaticii fără comorbidităţi vor fi evaluaţi şi vor primi un tratament la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

„Avem pregătită în acest sens inclusiv o colaborare cu medicii de familie atât din contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare, vor primi câte 30 de puncte pentru fiecare caz, pe care îl vor monitoriza, precum şi posibilitatea de prestări de servicii cu direcţia de sănătate publică în activitatea de anchete epidemiologice şi urmărire a pacienţilor”, a spus Tătaru, potrivit hotnews.ro.