compass bilboard.jpg

arafat_6ef28.jpg

În tot mai multe județe, inclusiv Bucureștiul, se impun noi restricții ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi covid.

Începând de astăzi, în Capitală s-au închis deja restaurantele la interior, iar masca de protecție devine obligatorie și în aer liber, în apropierea școlilor.

În acest context, secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat, aseară, la TVR, dacă în România se va reveni la starea de urgență.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„A fost deschiderea școlilor, campania, alegerile, deschiderea anului universitar. Noi ne-am așteptat la o creștere, dar ea trebuie controlată. Nu o putem controla decât aplicând anumite reguli și restricții pentru o perioadă definită de timp. Nu luăm în calcul închiderea mall-urilor. Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București.

Cifrele arată că ne îndreptăm spre un prag foarte periculos. Un prag care o să ne oblige să luăm anumite măsuri. Repet, nimeni nu vrea să ia aceste măsuri.

Toate măsurile luate acum sunt menite să reducă impactul și răspândirea virusului, dar, dacă ele nu sunt respectată și situația continuă să se agraveze, nimeni nu poate să promită: Stați liniștiți că nu mai luăm alte măsuri.

Vă spun eu, o să ajungem în punctul în care lumea o să ne spună: De ce nu luați măsuri mai dure?”, a declarat Raed Arafat, la TVR 1.