compass bilboard.jpg

scoli-scenarii-696x391_f9b7d.jpg

Ministerul Educației și Cercetării a prezentat, joi, situația scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, În ultima săptămână, peste 100 de școli au trecut de la scenariul verde, unde participarea elevilor la cursurile de la școală era zilnică, la scenariul galben.

Joi, 24 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), la nivel național, 12.838 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1), respectiv participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Față de datele centralizate săptămâna trecută numărul școlilor unde se aplică scenariul verde s-a redus cu 115.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministerul Educației a mai anunțat că, joi, 24 septembrie, 4.505 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Alte 313 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, a precizat Ministerul Educației și Cercetării.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

„Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie”, a precizat MEC.

Data de referință pentru aceste informații este 24 septembrie, ora 12:00.