compass bilboard.jpg

Iohannis-alegeri-locale-696x412_b1be6.jpg

Aseară, președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a fost întrebat dacă va mai decreta starea de urgență și implicit se vor impune restricții de circulație pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri covid-19?

Președintele a declarat că o revenire la starea de urgență este puțin probabilă: ”Este foarte puțin probabil să mai revenim la starea de urgență, disfuncționalitățile au fost majore.

Între timp am învățat multe, știm cum să gestionăm pandemia, știm să aplicăm restricțiii locale și am toată speranța că vom reuși să stăpânim răspândirea acestei pandemii fără să reintrăm în starea de urgență, care trebuie să rămână ultima soluție și sper să nu mai ajungem acolo”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Întrebat de un alt reporter dacă se ia în calcul să fie implementate măsuri precum purtarea obligatorie a măștii sau testare în masă? Klaus Iohannis a răspuns:

”Dacă numărul de persoane infectate crește se pot lua astfel de măsuri. Sunt adeptul măsurilor luate în plan local sau județean. E important să se ia măsurile mai dure unde riscul e mai mare”.

sursa: hotnews.ro