compass bilboard.jpg

teste-finantare-europeana-696x335_904f1.jpg

Ministerul Sănătății a anunțat că România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți pentru decontarea testelor RT-PCR efectuate la nivel național în vederea identificării infecțiilor cu virusul SARS-CoV 2, în cadrul Programului național de supraveghere si control a bolilor transmisibile.

Ministerul Sănătății a depus spre finanțare 4 proiecte europene în cadrul apelului privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 lansat în luna mai 2020 de Ministerul Fondurilor Europene.

„Activitățile principale ale proiectelor vizează decontarea din fonduri europene a costurilor cu servicii medicale de testare RT-PCR pentru identificarea infecțiilor active cu virusul SARS-CoV 2 la nivel național realizate sau ce se vor realiza în cadrul Programului național de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare în perioada februarie 2020- ianuarie 2021”, a precizat Ministerul Sănătății.

Proiectele depuse de Ministerul Sănătății, atât retrospective, dar si care privesc cheltuieli viitoare, au ca obiectiv și creșterea numărului de teste RT-PCR efectuate la persoanele eligibile, la nivel național, în vederea identificării infecțiilor active cu virusul SARS-CoV 2 și controlul evoluției sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19).

Evaluarea proiectelor va începe după 30 septembrie 2020, estimându-se ca în luna martie să fie aprobată finanțarea, a mai anunțat Ministerul Sănătății.

Bugetele celor patru proiecte însumează aproximativ 949 milioane lei (aprox.200 milioane de euro).

Conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 2.253.380 teste.