compass bilboard.jpg

nicusor-dan_ba486.jpg

Nicusor Dan, candidatul USR-PLUS-PNL la primaria Capitalei, a dezvăluit astăzi „caracatita PSD din Primaria Capitalei” si presupusele legaturi dintre Gabriela Firea, contracandidata lui, actualul primar al Bucurestiului, si sotul ei, Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari.

Declaratiile lui Nicusor Dan:

„O sa vorbim azi de Primaria Capitalei. O sa arat care este gruparea care conduce Primaria Capitalei, gruparea adusa de cuplul Pandele-Firea, o sa arat ca Bucurestiul este administrat pe baza de cumetrie, ca sunt promovati oameni care fie sunt oameni de incredere, fie sunt neamuri, fie vecini, fie parteneri de afaceri, fie copii de vecini, de neamuri.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Speranta Cliseriu – a fost prefect al Bucurestiului la momentul 10 august. Este colega cu Florentin Pandele in dosarul Flota, in care au fost inculpati amandoi.

2. Mihai Daniel Rasica – actualul sef al Politiei Locale, vine din Politia Locala Voluntari, este si presedintele Consiliului de Administratie la Compania Municipala Strazi, Poduri, Pasaje. Tatal sau a fost coleg, prieten si coinculpat in dosarul Flota cu Florentin Pandele. A mai fost prefect de Ilfov.

3. Stefan Vasii – fostul sef al Politiei Locale, a fost director Apa Canal si directorul unei companii din Voluntari, nu a prezentat niciodata la angajare diploma de bac. E cumatru cu Nicu Gheara, adica copiii lor sunt casatoriti, a fost inlocuit din functie dupa dosarul masinilor de zapada, care au fost cumparate pe 12 companii pentru a se evita procedurile de achizitie publice. Este implicat in achizitia masinilor pentru Politia Locala. El s-a ocupat sa schimbe numerele de inmatriculare ale masinilor care aveau inscriptia PMB.

4. Alina Tarcevschi – nasa lui Firea si Pandele, director la Directia Statistici si Strategii. Vine din prefectura judetului Ilfov. In 2018, a castigat 247.000 de lei din diferite functii pe care le-a ocupat in PMB.

5. Vica Nela Vrinceanu – sora mai mare a Gabrielei Firea, director executiv in Primaria Voluntari. A fost presedintele unei companii municipale din Voluntari.

6. Angelica Cobzaru – sora mai mica a Gabrielei Firea, angajata in primaria Voluntari.

7. Sebastian Scarlat, partenerul de viata al Angelicai Cobzaru, din functia de pompier in cea de director la compania de paza si administrator la compania de strazi.

8. Vasilica Georgiana Trifu, partenera de viata a lui Mohamed Hanifi, un alt nas al cuplului Pandele-Firea, directoarea generala a Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucuresti. Venituri anuale de 100.000 de lei, dar este si in Consiliul de Administratie al Companiei de Cimitire, este si membru in Consiliul de Administratie al companiei Ciclop si in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic Gomoiu si a decontat deplasari in Abu Dhabi, Dubai, Rio de Janeiro, Beijing si multe altele. Centrul a facut numai achizitii directe, companiile care au castigat aceste achizitii directe sunt controlate de Elena Neagu si Matteo. Sunt companii care inainte de 2016 nu aveau niciun venit si dupa au organizat toate evenimentele publice din Bucuresti ale acestui centru pentru tineret si ale altor institutii culturale ale primariei.

Citește continuarea pe ziare.com