compass bilboard.jpg

ludovic-orban-guvern-696x403_0f55e.jpg

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile. Totuși, vor fi și măsuri de ”relaxare”, precum reluarea adunărilor publice în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.

”Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11,00, la 12,00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii.

Deocamdată am agreat – că am avut mai multe solicitări – să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente. (…)

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască.

Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară” a declarat Orban, potrivit Agerpres.