compass bilboard.jpg

nelu-tataru-840x600-1-696x497_d3292.jpg

Noul an școlar va începe luni, 14 septembrie, iar ministrului Sănătății a oferit astăzi detalii despre ce măsuri se vor lua în cazul apariției cazurilor de covid în unitățile de învățământ.

Principalele declarații ale lui Nelu Tătaru, potrivit hotnews.ro:

  • Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitiv.
  • Părintele care are un copil bolnav acasă îl va ţine acasă, va lua legătura cu medicul de familie anunţând şcoala că acel copil este bolnav şi luând măsurile în consecinţă împreună cu medicul de familie, precizând dacă este un tratament care poate fi luat acasă sau dacă se înscrie într-o definiţie de caz şi trebuie evaluări suplimentare, precum şi o anchetă epidemiologică.

Reamintim că la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire COVID-19 într-o clasă din unitatea de învățământ, se suspendă cursurile școlare ale clasei respective, pentru o perioada de 14 zile. În situația în care într-o sală de clasa își desfășoară cursurile școlare două clase (dimineața, respectiv după-amiaza), se vor suspenda cursurile doar pentru clasa în care a fost confirmat cazul COVID-19, se va face curățenie, dezinfectie și aerisire, urmând ca elevii din ciclul următor să-și desfășoare normal cursurile;

  • b. La apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiași unități de învățământ, se suspendă cursurile școlare ale unității de învățământ, pe o perioada de 14 zile de la data de debut a ultimului caz;
  • c. În cazul apariției de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice, aceștia au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSPJ.
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

DSPJ va face ancheta epidemiologică și va analiza situația în unitatea de învățământ împreună cu directorul unității, astfel:

Scenariul 1:

  • În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă (ex. învățător / profesor care a avut o singura oră) și nu a venit în contact cu alte cadre didactice din școala se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă.

Scenariul 2:

  • În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă (ex. învățător / profesor care a avut o singura oră) și a venit în contact cu alte cadre didactice din școala (cadrele didactice dintr-unul dintre schimburi, în școlile cu mai multe schimburi de predare), se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă și vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact.

Scenariul 3:

  • În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și nu a venit în contact cu alte cadre didactice din școală sau numărul cadrelor didactice a fost mic (cadrele didactice dintrunul dintre schimburi, în școlile cu mai multe schimburi de predare) se vor suspenda cursurile la clasele cu care acesta a venit în contact și, în funcție de caz, vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact.

Scenariul 4:

  • În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și a venit in contact cu multe cadre didactice din scoala (cadrele didactice din toate schimburile, în școlile cu mai multe schimburi de predare) se vor suspenda cursurile întregii unități de învățământ.
  • Personalul care face curățenia în școală și cel care este responsabil de paza școlii, în condițiile în care nu a intrat în contact cu cazul confirmat cu COVID 19, își va desfășura activitatea în continuare.