compass bilboard.jpg

preot-696x691_1_1a1e9.jpg

Scandal monstru la o înmormântare din județul Cluj. Preotul paroh din localitatea Tăuți, care este și asistent universitar la Facultatea de Teologie din Cluj, a fost filmat în timp ce a certat familia unei defuncte, care l-a reclamat la superiori pentru că a cerut achitarea unei taxe de 5000 de lei.

”Nu încep slujba de înmormântare până când familia nu-şi cere iertare pentru modul urât în care s-a comportat cu mine în ultimele trei zile”, a spus preotul, potrivit imaginilor publicate de Foaia Transilvană.

Membrii familiei femeii decedate şi-au cerut scuzele preotului, iar acesta le-a întins mâinile pentru a-i fi pupate, moment în care oamenii prezenţi la înmormântare au vociferat şi l-au apostrofat: „De ce v-aţi făcut preot?”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totul ar fi început de la faptul că preotul ar fi condiționat slujba de înmormântare de achitarea unei taxe de 5.000 de lei, pentru ca femeia să fie înmormântată în cimitirul din Tăuți, unde are loc de veci, fiind îngropat acolo și soțul său.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a anunțat luni că luat act de comportamentul „regretabil și smintitor” al preotului, care a produs „multă tulburare” în comunitate.

„Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare”, au spus reprezentanții Arhiepiscopiei Clujului.

Preotul a fost sancționat disciplinar de mitropolitul Andrei Andreicuț cu dojană arhierească, prima care se aplică gradual, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public. sursa: hotnews.ro

VIDEO