compass bilboard.jpg

canicula-prahova-meteo-696x379_d1b92.jpg

Meteorologii au emis prognoza meteo valabilă până pe 9 august, iar conform datelor comunicate vremea va fi caniculară. De miercuri se așteaptă temperaturi de 35 – 37 grade de grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 31 iulie – 1 august, când vremea se va răci.

Vremea va fi călduroasă, local caniculară până în data de 30 iulie, când media
maximelor termice va fi în creștere de la 32 la 35 de grade, a precizat ANM. Mercurul în termometre poate atinge însă valori de peste 37 de grade Celsius.

Meteorologii susțin că, în intervalul 31 iulie -2 august, va fi o răcire spre media de 30 de grade, apoi maximele termice vor crește din nou, spre 33 de grade, în medie, pe 4 august.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În continuare, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 32 de grade. Media minimelor termice va crește spre 20 de grade pe 31 iulie, apoi, după ce va scădea până la 16 grade pe 2 august va fi în creștere cu 2 grade până pe 5 august, iar ulterior va fi de 17…18 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză”, a precizat ANM.

Probabilitatea pentru averse, spun meteorologii, va fi mai ridicată în intervalul 31 iulie – 1 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte, potrivit ANM, „în prima săptămână, media maximelor termice se va situa între 17 și 20 de grade, mai ridicată în jur de 22 de grade pe 29 și 30 iulie, iar a minimelor va fi cuprinsă între 9 și 13 grade”.

În cea de a doua săptămână, spun meteorologii, temperaturile maxime se vor menține, în medie, în jurul a 19…20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 8 și 10 grade.

„Vor fi posibile averse în fiecare zi ale intervalului de prognoză, cu o probabilitate mai ridicată pentru cantități local mai însemnate în intervalele 27-28 iulie, 30 iulie -1 august precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni”, a mai anunțat ANM.