compass bilboard.jpg

carantina-oras-faget-timis-696x392_3221f.jpg

Orașul Făget, din județul Timiș, este primul oraș din România care intră în carantină în baza noi legi. Măsura a fost dispusă după ce s-a constatat că 47 de persoane au fost confirmate mai multe cazuri Covid, în ultima perioadă.

Măsura de carantină zonală, dispusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, va fi impusă începând de duminică, de la ora 19.00, pentru 14 zile.

Prefectura Timiș a anunțat, pe pagina de Facebook, că, având în vedere situația epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2, existentă la nivelul orașului Făget și a satelor aparținătoare unde au fost identificate un număr de 47 persoane testate pozitive și un număr mare de persoane care au intrat în contact direct cu persoane testate pozitiv a fost dispusă măsura de carantină zonală în orașul Făget.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Hotărârea a fost transmisă către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și, tot astăzi, a fost emis Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență Nr. 4659206/ 26.07.2020 care a decis instituirea carantinării zonale pentru orașul Făget și a satelor aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, începând de astăzi, 26 iulie, ora 19.00”, a precizat Prefectura Timiș.

Reamintim că, la nivel național, alte două localități sunt în carantină zonală. Este vorba despre localitatea Cartojani, comuna Roata de Jos, din județul Giurgiu, dar și de satul Gornet, din Comuna Gornet (Cuib) din Prahova.