compass bilboard.jpg

test-covid-Grecia_6f5df.jpg

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că inclusiv turiștii români care merg cu avionul în Republica Elenă sunt obligați să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu Covid-19.

Măsura se aplică începând cu data de 28 iulie. Astfel, turiștii români care călătoresc în Grecia cu avionul trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru Covid, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul țării.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form și prezentarea codului QR. În mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie și care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testați la sosire pe aeroporturile din Grecia”, a precizat MAE.

Condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, pe la punctul de frontieră terestră Kulata-Promachonas, rămân neschimbate”, a susținut Ministerul Afacerilor Externe, care reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088.

Citește și: Românii care merg cu mașina în Grecia trebuie să prezinte test negativ covid. Ce se întâmplă dacă aleg călătoria cu avionul