compass bilboard.jpg

amenzi_c2c81.jpg

Amenzile usturătoare, cuprinse între 2.000 - 10.000 de lei, au intrat în vigoare, sâmbătă, conform modificărilor aduse la legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Potrivit noilor prevederi, care au intrat sâmbătă în vigoare, „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap”, se sancționează „cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Noile modificări intrate în vigoare mai prevăd că „persoanele cu handicap pot opta, la cerere, pentru acordarea gratuității la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar autoturismului adaptat handicapului, conform legii, și aflat în proprietatea acestora, corespunzător costurilor drepturilor prevăzute la alin. (1) sau (3), după caz, fără a depăși suma de 1.500 lei, anual, pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei, anual, pentru persoanele cu handicap accentuat; modalitatea de decontare și indexare a limitelor se stabilește prin hotărâre a Guvernului”.

Foto - sursă - Facebook - Poliția Română