compass bilboard.jpg

Cum-arată-și-cum-se-folosește-testul-pentru-coronavirus-1170x658-1_e5309.jpg

Cifrele prezentate de autorități drept alarmante din ultima perioadă, când în fiecare zi a fost depășit recordul de noi îmbolnăviri COVID, sunt direct proporționale cu numărul testelor efectuate.

Alarmantă este și proporția tot mai mare a testelor efectuate de români, pe banii lor, la cerere, în comparație cu cele efectuate de spitale sau laboratoare private la solicitarea DSP-urilor.

Elocventă este situația raportată ieri de Grupul de Comunicare Strategică: ”Dintre cele 20.085 de teste efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 au fost în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Practic, aproape jumătate din testări au fost efectuate în laboratoare private, la cerere, de către angajatori sau persoane fizice care au vrut să știe dacă sunt sau nu bolnave și nu doar pentru a călători în Grecia, așa cum au insinuat autoritățile.

Iar efortul financiar este considerabil, având în vedere că un test PCR costă cel puțin  350 de lei.

Ce dovedește asta? Că statul român este depășit de situație, iar măsurile luate la începutul pandemiei, când evoluția îmbolnăvirilor era modestă, nu-și mai fac efectul acum. Am pierdut patru luni, timp în care puteam testa în masă și pregăti spitalele pentru valul care a venit acum ca un tsunami.

Exact ca în povestea cu Petrică, statul român a tot strigat lupul, până când a și venit. Numai că ”lupul” are COVID.