compass bilboard.jpg

raed-arafat-indemn-pentru-romani-inainte-de-paste-anul-acesta-trebuie-sa-sarbatoreasca-acasa-fara-657092_f5838.jpg

După ce ieri s-a înregistrat un nou record al infectărilor cu COVID raportate la 24 de ore, respectiv 1030 cazuri, din care 70 au fost în Prahova, pe rețelele sociale a fost vehiculată informația că în România s-ar putea decreta la începutul lunii august starea de urgență.

Contactat de presa centrală, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a infirmat acest zvon.

”Nu există așa ceva! Nu s-a discutat sau cel puțin nu știu eu de așa ceva. Noi am zis că există posibilitatea luării unor măsuri locale sau zonale, asta s-a zis, dar nu pe județe sau pe țară. Măsurile ar putea intra în vigoare oricând.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Când apare o problemă, se poate lua decizia asta. Depinde de ceea ce sesizează autoritățile de sănătate publică.

Se pot face carantinări, dar depinde de zonă, sunt mai multe aspecte. Nu neapărat tot județul, ci doar o localitate mică unde este un focar mai mare, trebuie analizat”, a declarat șeful DSU.

Reamintim că în Prahova, satul Gornet, din comuna Gornet Cuib a intrat în carantină începând de miercuri seară, de la ora 22:00, pentru 14 zile, după ce 15 localnici au fost depistați pozitivi la testul COVID.

Decizia a fost luată în baza noii legislații, care prevede posibilitatea carantinării unei zone dacă se depășește raportul de 3 infectați COVID la o mie de locuitori.