compass bilboard.jpg

EPP_Summit_Sibiu_May_2019_47021083044_cropped-2_b7b1b.jpg

Sunt peste 4000 de persoane care s-au externat la cerere sau care nu s-au internat, după ce au primit rezultatul pozitiv la testul Covid. Premierul Orban a anunțat ce procedură va impune în cazul lor.

Ludovic Orban marţi, la finalul videconferinţei cu reprezentanţii DSP care a avut loc la Ministerul Sănătăţii:

„Vă dau numai câteva elemente din cadrul discuţiei. Prima şi cea mai importantă problemă e legată de cei peste 4.000 de români care fie au ieşit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv şi nu s-au internat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru aceste cazuri, direcţiile de sănătate publică, în baza unei decizii a ministrului, vor emite decizii care să cuprindă, pe deoparte, obligativitatea izolării la domiciliu, pe de altă parte, obligativitatea reevaluării stării de sănătate, prin diagnosticare, urmând ca, în cazul în care s-au vindecat, testul ieşind negativ, normal să iasă din izolare, iar în cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici să rămână 14 zile în izolare la domiciliu, sub tratament şi supraveghere medicală.

Dacă au simptome care necesită internarea, să se dispună prin decizii ale directorilor DSP internarea în spital.

În ceea ce priveşte toate persoanele care fie sunt suspecte de COVID şi urmează să fie diagnosticate, pentru ele direcţiile de sănătate publică vor emite deciziile de internare pentru diagnosticare, iar după diagnosticare, în cazul în care sunt pozitivi, în funcţie de recomandarea medicului, se vor emite deciziile de tratare în spital.”