compass bilboard.jpg

image-2020-04-4-23784867-41-arafat_25b03.jpg

Creșterea îmbolnăvirilor COVID ar putea determina autoritățile să impună restricții de circulație în anume localități și chiar regiuni, în baza noii legi a carantinei care va intra în vigoare marți.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la Digi 24.

”Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a afirmat Raed Arafat, menţionând că nu ”o persoană” decide acest lucru, ci specialiştii, în baza datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Şeful DSU a explicat că astfel de măsuri s-au mai ”practicat în perioada care a trecut”, iar legea recent promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi care va intra în vigoare va permite acest lucru.

Arafat susține că noul val COVID a fost declanșat de nerespectarea de către populație a măsurilor de distanțare socială și sanitare.

”Aceste cazuri (de infectare cu SARS-COV-2 – n.r.) cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare – riscul există (…) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei”, a declarat Raed Arafat.

Citește articolul integral pe digi24.ro