compass bilboard.jpg

ZmRkMmNlM2ViN2M0ZDkzMDM3MTRjN2RiM2I3.thumb_-696x393_cfb46.jpg

Aglomerațiile pe plajă, așa cum au fost surprinse sâmbătă în imagini la Costinești, sunt de evitat mai ales când bate și vântul. De evitat sunt și piscinele, fiind preferabilă marea.

Iar dacă aveți vacanță all-inclusive, trebuie să fiți atenți la spațiile comune și să căutați să stați cât mai mult pe terasă, în aer liber, la distanță de ceilalți. Sunt câteva din sfaturile pe care care le are pentru turiști Ana Maria Apostol, medic ORL.

„Combinația colectivitate mare și vânt poate fi una periculoasă în vremuri de pandemie, pentru că rafalele poartă aerosolii plini cu viruși mult mai departe. Tocmai de aceea este foarte, foarte important să păstrăm distanța”, a explicat la Digi24 Ana Maria Apostol. Or, din imaginile surprinse sâmbătă pe plajă la Costinești se vede cum oamenii stau foarte aproape unul de celălalt, fără să păstreze nici măcar o distanță de un metru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Noi, doctorii, recomandăm distanța socială cu scopul de a preveni infectarea celorlalți din jur. Deci, chiar dacă suntem la mare și este vară, dar dacă este vânt, putem să răcim foarte ușor, putem să tușim în fața celor din jur și prin tuse, aerosolii încărcați viral se pot elimina și la ceilalți din jur.

Deci, chiar dacă noi suntem afară, nu stăm în încăperi închise, putem să eliminăm acești aerosoli încărcați viral. Aglomerația pe care o văd în Costinești nu mi se pare deloc favorabilă situației grave în care ne aflăm”, a comentat medicul Ana Maria Apostol.

Citește continuarea pe digi24.ro