compass bilboard.jpg

alegeri-europarlamentare-2019-premierul-dancila-am-votat-pentru-romania-si-pentru-romani-nu-am-595685_1ffd4_fc6e1.jpg

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea nr. 135/2020, prin care a fost stabilită data de 27 septembrie 2020 ca dată a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Potrivit unui comunicat al Autorității Electorale Permanente, de la data intrării în vigoare a legii, respectiv de la data de 20 iulie 2020, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot demara acţiunile de colectare a listelor de susţinători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene.

Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august, iar perioada de depunere a candidaturilor este 7 – 18 august.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia în data de 26 septembrie, ora 07.00.

Mai multe detalii privind termenele şi acţiunile din cuprinsul perioadei electorale pot fi găsite în Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, care poate fi consultat pe site-ul www.roaep.ro la secțiunea Legislaţie electorală/Transparenţă decizională accesând următorul link:

https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2020/07/HG-calendar-alegeri-locale.pdf