compass bilboard.jpg

scoala-online-generic-22042020_14ad2.jpeg

Școlile ar putea decide singure dacă primesc elevii la ore sau aceștia vor învăța online sau hibrid, prin rotație, școală-acasă.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, care susține că fiecare şcoală va stabili acest lucru în funcție de situația epidemiologică din zona în care funcționează.

”Se ia în calcul și o astfel de variantă, să descentralizam decizia chiar mergând până la nivelul unităților de invățământ”, a declarat Anisie, la DIGI 24.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primăriile ar trebui să ia măsuri din timp pentru ca elevii să poată respecta distanțarea socială dacă se întorc în bănci, însă până acum autoritățile locale au fost în ”vacanță”.

„Pe perioada acestei veri, aceste UAT-uri pe plan local pot identifica spații noi în care copiii să poată să desfășoare orele și să nu mai fie nevoiți să stea 30 în clasa. Important e să vedem ce facem cu resursă umană pentru că dacă o clasa de 30-35 elevi o vom împărți în 2 clase mai mici e nevoie de a dublă forță de muncă. Preșcolarii și școlarii de clasele 0-4 au nevoie să fie prezenți la școală pentru că nu pot să facă anumite materii, caligrafie, liniuțe și bastonașe cu părinții acasă” a declarat Gabriel Chicioreanu, secretar general al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți pentru sursa citată.