compass bilboard.jpg

sars-mers-sars-cov-2-harta-feature-fara-animale-696x365_68ac6.png

Dacă în primăvară, când a apărut epidemia de covid în România, mai mulți specialiști în sănătate publică avansau varianta ca virusul să dispară în perioada caniculară, acest lucru nu s-a întâmplat.

„S-a spus și s-a dovedit, de fapt, prin studii și Universitatea Harvard a afirmat că practic, transmisibilitatea scade cu aproximativ 20 la sută pe perioada caldă. Însă asta presupune temperaturi de 37 de grade sau peste 37 de grade. Deci, dacă ne aflăm la 32, 33, 34 de grade și nouă ne este cald, asta nu este suficient ca lucrurile să se modifice în mod semnificativ”, a explicat la Digi 24 Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Pe de altă parte, o eventuală scădere a transmisibilității de 20 la sută poate să fie „compensată” printr-un comportament necorespunzător din partea celor care nu respectă măsurile de protecție și recomandările care sunt făcute.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Cât mai pot să crească infecțiile în România? Noi am făcut o estimare de 836 de infecții noi pentru data de 14 august”, a reamintit profesorul. Citește articolul integral pe digi24.ro