compass bilboard.jpg

tataru-ministru-al-sanatatii-800x462-1-696x402_82d90.jpg

Ieri a fost doborât un nou record nedorit al îmbolnăvirilor COVID în 24 de ore: 614 cazuri, 30 fiind raportate în Prahova.

Ministrul Sănătății a declarat că acest trend se va menține în următoarea perioadă, însă criza poate fi gestionată de autorități.

Într-un interviu acordat Agerpres, Nelu Tătaru a dezvăluit și în ce condiții în România se va impune, din nou, starea de urgență.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500.

Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (…)

Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă.

În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat Tătaru.