compass bilboard.jpg

alegeri-locale-1024x576-1-696x392_5c3c1.jpg

Senatul s-a reunit marți în ședință, votând data la care urmează ca România să aibă alegeri locale în 2020.

Amânarea alegerilor a făcut ca mandatele aleșilor locali să fie prelungite până la începutul lunii noiembrie 2020, prin Legea 84/2020.

Potrivit Legii 84/2020, data alegerilor locale trebuie stabilită oficial cu cel puțin 60 de zile în avans.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși Senatul a ales și votat pentru data de 27 septembrie, este necesar și votul din Camera Deputaților, urmând ca deputații să decidă mâine, în mare măsură opțiunile fiind pentru aceeași dată.

Candidaturile pentru alegerile locale din 2020 se pot depune pana pe 18 august, iar campania electorala va incepe in ziua de 28 august, anunta Autoritatea Electorala Permanenta.

„Birourile electorale de circumscriptie vor fi constituite la data de 8 august a.c., data de la care vor putea fi inregistrate aliantele electorale si vor putea fi depuse candidaturile.

In ceea ce priveste aliantele electorale, la alegerile locale, acestea se pot constitui intre partide politice sau aliante politice la nivel judetean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la acelasi nivel, decat dintr-o singura alianta electorala. La alegerile locale din 2020, aliantele electorale se inregistreaza la biroul electoral de circumscriptie judeteana sau la biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bucuresti, dupa caz, pana cel mai tarziu la data de 11 august 2020.”, se mai arată în comunicatul AEP.