compass bilboard.jpg

raed-arafat-696x464_de156.jpg

Ionel Adrian, directorul Unifarm, compania statului român care cumpără medicamente și materiale sanitare pentru spitale, a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA pentru că ar fi pretins o șpagă de peste 750.000 de euro pentru un contract uriaș în plină criză COVID.

Sub semnătura lui, Unifarm a cumpărat prin achiziție directă, fără nicio procedură legală, 250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale de la firma căreia i-a cerut șpaga uriașă.

Mai mult, notează procurorii DNA, cele 1 milion de măști livrate și receționate în prima tranșă Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, adică alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

A luat sau nu șpagă, instanța va decide, însă în acest context nu putem să nu ne aducem aminte de o declarație bizară a secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, din 18 aprilie.

Atunci, invitat la Digi 24, Arafat declara:”Cine a ocolit birocrația acum pentru achiziții sanitare să nu fie pedepsit! Dacă se va uita în ce am fost, avem o mare problemă”.

Oare ce-a vrut să spună cu asta?

Procurorii DNA nu l-au ascultat și s-au uitat ”înapoi”, transmițând astăzi un mesaj că nu au dormit, totuși, în perioada pandemiei de COVID.

Rămâne de văzut dacă probele instrumentate vor fi suficient de solide pentru ca judecătorii să le accepte și nu doar o ”paradeală”, așa cum s-au dovedit multe dintre dosarele instrumentate de DNA, la Ploiești.