compass bilboard.jpg

raed-Arafat-avertisment-Covid-19-1-696x429_e324b.jpg

România se numără printre puținele țări afectate de coronavirus care a luat măsura internării persoanelor asimptomatice, deși nu dezvoltă boala COVID 19.

Pe măsură ce spitalele se vor umple din cauza avalanșei de noi îmbolnăviri, este posibil ca externarea să se facă după 10 zile. Secretarud e stat în MAI, Raed Arafat, exclude înlocuirea măsurii cu izolarea la domiciliu.

“Ministerul Sănătății lucrează pe acest aspect, să fie limită de internare până când trebuie să mai ții o persoană când testele vin pozitive.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În primul rând, noi nu avem o populație preponderent în case separate, noi avem o populație în blocuri, în apartamente. Oamenii stau în casă, în două-trei camere găsești mai multe persoane, familia, poate că este și bătrânul acolo, este și bunica.

Tu vii și ești pozitiv. Înseamnă că poți transmite boala. Înainte să devii simptomatic devii chiar contagios bine, adică crește șansa să contaminezi pe alții în faza presimptomatică, din ce am înțeles de la colegii noștri.

Tu vrei să stai acasă, ai familia cu tine, trebuie să stea cu tine acasă.

Trebuie respectate niște reguli foarte stricte, în sensul în care tu să stai separat, cu mască, într-o cameră, să nu ieși, decât eventual la baie și înapoi și familia să-ți aducă mâncarea să ți-o lase la ușă, să plece, să nu stai cu ei în contact permanent. Dacă nu faci acest lucru, riscul este să-ți infectezi familia”, a afirmat Raed Arafat, în cadrul unui interviu pentru emisiunea “În fața ta”, la Digi24.