compass bilboard.jpg

interventii-696x551_40cf4.jpg

Ploile torențiale înregistrate, la nivel național, au provocat numeroase pagube. Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, duminică, că au fost necesare mai multe intervenții pentru evacuarea apei din case și pentru refacerea terasamentelor arterelor rutiere și feroviare.

Ca urmare a ploilor torențiale înregistrate în ultima perioadă, s-au înregistrat pagube în 9 județe (Arad, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Hunedoara, Maramureș, Sălaj, Suceava și Timiș, unde a fost necesară intervenția în șase localități pentru evacuarea apei dintr-o casă, două beciuri și 3 curți, dar și pentru refacerea terasamentelor arterelor rutiere și feroviare.

Mai multe județe din țară, inclusiv Brașov, se află, până luni, 22 iunie, ora 06.00, sub cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Anunțul Departamentului pentru Situații de Urgență

„Traficul rutier este restricționat pe 1 drum național (DN 1R/CJ), 2 drumuri județene (DJ 182C/MM și DJ 668A/HD) și blocat pe 2 drumuri județene (DJ 706A și DJ 706B/HD).
Traficul feroviar este blocat pe magistrala 317 în județul Arad în localitatea Țărmure din cauza inundării terasamentului.

În județul Timiș, în orașul Lugoj, ca urmare a debitelor aflate în creștere pe râul Timiș și a riscului crescut de inundație, la Casa de Cultură din oraș este amplasată o bază operativă unde sunt dislocate forțe și mijloace pregătite de intervenție în caz de necesitate.

La nivelul județului Sălaj, pe raza localității Racăș, circulația rutieră a fost temporar blocată pe o stradă din cauza ruperii unui pod afectat de viitură. Accesul în zona afectată se poate realiza cu autovehicule cu MTMA♥,5 tone. În zona afectată sunt aproximativ 30 gospodării.

Cele 84 de persoane evacuate/autoevacuate din zilele anterioare în județele Caras-Severin (28 de persoane din localitățile Oțelu Roșu, Remetea-Pogănici, Ciuta, Zorlențu Mare, Dezești) și Timiș (56 de persoane din zona Lugoj și localitatea Fârdea) s-au întors la domiciliu”.

Foto: Facebook – DSU