compass bilboard.jpg

Ploiesti2_1-696x928_05818.jpeg

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a declarat la Digi 24 că implementarea sistemului 5 G în România nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populației.

Fostul premier a promis ca instituția pe care o conduce acum va lansa o campanie de informare pentru a combate avalanșa de fake-news privind pericolul 5G.

Acesta a dezvăluit că ceea ce se distribuie pe Facebook poate fi o componentă din campaniile de manipulare și dezinformare ale Rusiei. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„De fiecare dată când omenirea a făcut un salt tehnologic au existat și asemenea luări de poziție. În momentul în care a s-a trecut la locomotivele cu abur, vă vor să verificați presa de atunci, așa cum era ea, și o să vedeți păreri ale multora, specialiști din acea perioadă, la 1800, care spuneau că dacă trenul merge cu mai mult de 40 de kilometri la oră se lichefiază organele. Am dat acest exemplu tocmai ca să explic mai bine frica de 5g, de tehnologie”, a explicat președintele ANCOM.

”Am primit scrisori că în zonele cu antene 5 G bărbații își bat mai mult nevestele! E hilar”

Grindeanu a arătat că instituția sa a primit scrisori și petiții de la cetățeni îngrijorați care se opun tehnologiei 5G.

„Știți că s-a lansat în arealul Centrului vechi o zonă în care există 5G și am primit o scrisoare prin care îmi spuneau că în acea zonă bărbații își bat mai mult femeile. Eu nu vreau să trimit nici în derizoriu, e foarte important ca lumea să fie convinsă că nu sunt efecte negative” a spus șeful ANCOM.

Anul trecut, ANCOM a lansat www.monitor-emf.ro, un site de monitorizare în timp real al tuturor radiațiilor, nivelul lor în diverse locații, 24 de ore din 24.

”N-a existat nicio perioadă, măcar o singură dată să se depășească măcar un sfert din limita admisă” a precizat Grindeanu.