compass bilboard.jpg

rafila-696x393_d4626.jpg

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România ar putea fi de 10, chiar și 20 de ori mai mare decât cel descoperit de autorități în urma testelor.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat că ar fi vorba de persoane asimptomatică și de ce nu este adeptul testării în masă.

„Nu putem ca politică de sănătate publică să ne focalizăm să testăm pe toată lumea, pentru că o testăm degeaba. Testăm pe toată lumea timp de o săptămână şi ulterior unii dintre ei o să se îmbolnăvească, poate sunt în perioada de incubaţie, când încă testele sunt negative, poate vin în contact cu o persoană bolnavă şi se îmbolnăvesc ulterior. Deci această testare a persoanelor sănătoase nu are niciun fel de rost. (:..)  Nu are rost să testezi toată populaţia prin PCR, pentru că o să-mi dea o cifră de 0,0001 şi este inutil”, a declarat Rafila la Digi 24.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 170 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șase au decedat și 102 au fost declarate vindecate și externate.