compass bilboard.jpg

unnamed-1-1-696x464_37645.jpg

În varianta adoptată deja de Senat, prelungirea va fi până la 1 noiembrie, sperându-se ca până atunci să fie derulate toate etapele care vor desemna noii aleși locali.

Totodată, în varianta Senatului, este prevăzută reducerea numărului de semnături pentru depunerea candidaturilor şi posibilitatea ca acestea să fie depuse online.

Proiectul de lege a fost iniţiat de Marcel Ciolacu şi Alfred Simonis, din partea PSD, Florin Roman, din partea PNL şi Călin Popescu Tăriceanu, din partea ALDE.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din cauza condiţiilor impuse de pandemie, pentru aceste alegeri numărul minim de semnături pentru depunerea candidaturilor va fi redus la jumătate şi se va putea prezenta o singură listă pentru susţinerea candidaturii primarului şi a consilierilor locali, la fel cu se va putea depune o singură listă pentru susţinerea candidaturilor la consiliile judeţene.

Candidaturile şi listele de susţinători vor putea fi depuse online.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, mandatele aleşilor locali din întreaga ţară expiră în intervalul cuprins între 10 iunie – 8 iulie, în funcţie de momentul constituirii consiliilor în 2016 sau depunerii jurământului de către primari.