compass bilboard.jpg

Recidiva-la-un-an-de-la-liberarea-conditionata-De-ce-a-fost-pus-in-libertate-criminalul-condamnat-la-inchisoare-pe-viata-care-a-incendiat-o-fata-de-17-ani_d1ce3.jpg

Ion Cristian Turnagiu, barbatul care a incendiat o tanara de 17 ani dintr-o localitate din Mehedinti, a fost condamnat in 1994 la inchisoare pe viata, dupa ce a comis cinci crime. In mai 2019, el a fost eliberat pentru buna purtare.

Decizia definitiva de liberare conditionata a fost data pe 10 mai 2019. El isi incepuse executarea pedepsei pe 27 noiembrie 1993. Executase aproape 26 de ani.

Tribunalul Mehedinti a explicat in motivarea deciziei de liberare conditionata ca Turnagiu a executat fractia minima prevazuta de lege, pe timpul executarii pedepsei a fost sanctionat disciplinar, insa aceste sanctiuni au fost ridicate ulterior, a fost recompensat de 7 ori cu ridicarea masurii disciplinare aplicate si de 24 de ori cu suplimentarea drepturilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„In perioada analizata, nu a fost sanctionat disciplinar, a fost recompensat de 8 ori cu suplimentarea drepturilor. A indeplinit recomandarile de participare la programele si activitatile de reintegrare sociala si a participat la activitati lucrative, obtinand 215 zile castig,” potrivit Tribunalul Mehedinti.

„Nu lipsit de relevanta este si faptul ca acest contestator a fost propus pentru liberare conditionata (de comisia din penitenciar – n.red.) cu unanimitate de voturi, la a noua analiza, pedeapsa fiind executata in regim deschis.

Detalii pe ziare.com