compass bilboard.jpg

examen-evaluare-naționala-probe-696x540_f8202.jpg

Evaluarea Națională 2020 se va desfășura în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Înainte de intrarea în clase, toți elevii trebuie să treacă de triajul epidemiologic.

Probele pentru examenele naționale încep la ora 09.00, însă de data aceasta elevii au fost chemați mai devreme la școală pentru a se putea realiza triajul epidemiologic.

La intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor, care constă în măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 grade Celsius.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute.

Totodată, în cadrul triajului se va realiza și observarea clinică a simptomelor respiratorii, de timpul tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată.

Examenul începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Recomandările Ministerului Educației și Cercetării:

  • Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.
  • Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise, după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale.
  • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Foto cu caracter ilustrativ