compass bilboard.jpg

aD01MzAmaGFzaD00YmM3Y2IxN2Q3MGRlNjQ5MjlkMGEyYTlhNmM4YzA1OQ.thumb_-1-696x473_44d19.jpg

”Parlamentarii să înțeleagă că nu putem să ne târguim pe voturi”, a mai declarat președintele Klaus Iohannis, într-o nouă declarație publică, făcută joi.

Președintele a făcut apel la politicieni să voteze prelungirea stării de alertă, pe care a spus că o dorește mai ”suplă”.

În declarația inițială, președintele spusese: ”În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost.”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Comentariile negative pe care le-a atrs în scurt timp l-au determinat să revină cu precizări și scuze:

„Vreau să mă refer la o arfirmație pe care am făcut-o și unii au scos-o din context. Dacă cineva s-a simțit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit la persoane care sunt sau pacienți care au fost afectați de boală.

Am vrut să atrag atenția asupra manipulării pentru că era vorba despre oameni care sunt informați și mi se pare inadmisibil ca o persoană care cunoaște datele să ducă îngrijorările oamenilor în ridicol.

Nu pot să accept ca în România, unde am avut și astăzi mulți bolnavi, să umble unii prin spațiul public și să spună că cineva a ascuns datele și că trebuie să ne relaxăm cu toții. Acești oameni care cunosc datele încearcă să manipuleze.

Să nu dăm crezare informațiilor false și manipulărilor. Nu există alte informații decât cele pe care le aflăm zilnic la ora 13.

Încă odată, dacă am fost greșit înțeles, îmi cer scuze, dar cred că și eu trebuie să atrag atenția asupra unei posibile încercări de manipulare a opiniei publice în încercarea de a aduna voturi pentru că vin alegeri”, a declarat Klaus Iohannis.