compass bilboard.jpg

4e659a70-69d2-4c4b-a152-5cf5db8a8717_07ee4.jpg

Raportul Comisiei de sănătate a Senatului, de admitere fără amendamente, a fost însuşit de plen, senatorii exprimând telefonic 89 voturi pentru şi 43 de abţineri.

„Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la 15 mai 2020.

În vederea asigurării de protecţie cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fondurile pentru acordarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA”, se arată în proiectul depus la Senat pe 27 aprilie.

„Autorităţile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetăţean a setului de 30 măşti de protecţie în mod gratuit”, mai arată iniţiativa legislativă.

Premierul Ludovic Orban anunțase o inițiativă asemănătoare în cadrul unei ședințe de guvern, însă măștile gratuite erau destinate doar persoanelor fără posibiltăți materiale.

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a declarat că proiectul trebuie modificat la Camera Deputaţilor, astfel încât „românii care au nevoie de măşti să le poată primi şi să dispară elementul populist ”pentru toată lumea”, întrucât mulţi îşi permit să îşi cumpere măşti, treaba statului fiind să asigure suport şi ajutor acolo unde se impune”.

Legea a fost inițiată de deputați PSD și Pro România și trebuie aprobată de Camera Deputaților.