compass bilboard.jpg

hepta5096649_dd91b.jpg

Ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a vorbit la Interviurile Libertatea despre evoluţia pandemiei de coronavirus în România. El a precizat că tratamentul preventiv cu hidroxiclorochină nu este recomandat, asta după ce Donald Trump a spus că ia hidroxiclorochină deşi nu este bolnav.

Nelu Tătaru a spus că vor putea fi văzute consecinţele distracţiei oamenilor care au ieşit în parcuri weekendul trecut, fără să respecte normele de siguranţă impuse de autorităţi.

„Simptomatologia poate apărea din a doua până într-a zecea zi de boală. Ieri am avut un număr mai mic de cazuri noi, un număr mai mic de pacienţi la ATI, vom face evaluările, iar de joi vom putea vedea şi efectele”, a spus el.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ceea ce privește tratamentul preventiv cu hidroxiclorochină, Nelu Tătaru a declarat că: "Nu recomandăm tratament preventiv pentru coronavirus cu hidroxiclorochină. Noi avem scheme de tratament. Ca să faci un tratament, trebuie să fii bolnav. Dacă oamenii nu sunt bolnavi, nu sunt confirmaţi cu COVID, nu recomand să ia medicamente preventiv. Nici eu nu iau nimic preventiv, încerc să am o alimentaţie sănătoasă, să mă hidratez şi să respecte regulile de precauţie", scrie Libertatea.ro.

Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor