compass bilboard.jpg

termometru-696x393_56108.jpg

Pe rețelele de socializare au apărut în ultimele zile numeroase postări ale celor care susțin că măsurarea temperaturii la intrarea în magazine sau la locul de muncă ar fi ilegală.

De ce să îmi ia temperatura patronul? Este calificat un  paznic de la magazin să-mi măsoare temperatura? De ce se încalcă GDPR-ul cu termometrul? Dacă mă contaminează cel care se apropie de mine cu termometrul la o distanță de câțiva cm? Sunt doar câteva dintre întrebările celor nemulțumiți de noile condiții impuse de autorități privind accesul în spații publice închise în starea de alertă.

Raed Arafat: această procedură este normală

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ți ia temperatura. Dacă se afișează o temperatură peste 37,3 da, nu ți se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal în faza asta. De ce? Pentru că dacă intri acolo, nu știi dacă ești bolnav, nu știi acest lucru sau, în cunoștință de cauză, intri cu febră înăuntru, în magazin, pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală, chiar dacă există un curent care să convingă oamenii să refuze acest lucru, să nu accepte” a declarat secretarul de stat în MAI,  Raed Arafat, la Digi 24.

Și Ministrul Sănătății a reacționat

”Acel termometru digital e un termometru pe care îl putem folosi și noi acasă, să o luăm ca pe o manevră pe care am face-o și noi acasă. Este chiar indicat ca și noi, acasă, din când în când, să ne luăm temperatura. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea, nu trebuie să fie neapărat un cadru medical care să-l poată folosi. Noi am recomandat tuturor agenților economici să aibă un triaj epidemiologic minim, acea termometrizare. Și pentru cel care contestă măsura – nu știu când își mai ia el temperatura. Eu, dacă merg la o ședință de guvern, când intru, mă duc eu dacă cel de la intrare nu e atent, să-mi ia temperatura. Este și o verificare a mea și trebuie să o perceapă fiecare la fel”, a precizat Nelu Tătaru pentru sursa citată.