compass bilboard.jpg

presedintele-klaus-iohannis2_77f94.jpg

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, după data de 15 mai, declarația pe proprie răspundere nu va mai fi obligatorie pentru deplasările în interiorul localităților.

„Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații. Putem să ne deplasăm în interiorul localității în care locuim fără să avem nevoie de declarație. Totuși, nu trebuie să exagerăm.Trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că, pentru deplasările în afara localității, declarația pe proprie răspundere va fi obligatorie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Dacă mergeți, de exemplu, din București într-un oraș din provincie, pentru a rezolva o problemă care se încadrează între excepții, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Lista completă de motive pentru care va fi permisă ieșirea din localitate va fi stabilită de Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Câteva dintre aceste excepții sunt: deplasarea la locul de muncă, realizarea de munci agricole sau practicarea de sport individual, precum mersul cu bicicleta.

Citește mai multe pe Kanald.ro
Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor