compass bilboard.jpg

194197_1_c5430.jpg

Reluarea zborurilor este o decizie la latitudinea statelor membre UE, Comisia Europeană neputând interveni, a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, la Digi24. Ea anticipează că, dacă o țară are interes către anumite destinații turistice, va stabili contacte cu statele respective, pentru a facilita zboruri pentru turiști.

“Vom putea zbura când statele membre vor hotărî să ridice restricțiile, nu putem decide noi de la Bruxelles“, a declarat Adina Vălean miercuri, la Digi24.

Întrebată ce ar putea determina țările să deschidă zborurile, Vălean a spus că “există criterii epidemiologice, care țin de capacitatea fiecărui stat de a face teste și, în funcție de aceste criterii se vor lua decizii de către fiecare stat“.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totuși, reluarea zborurilor se va face gradual, a mai spus ea. Un impuls pentru reluarea zborurilor poate fi turismul. Dacă o țară este interesată pentru anumite destinații, poate stabili contacte cu statul respectiv, pentru a face înțelegeri bilaterale.

În privința condițiilor de zbor, Adina Vălean a spus că aeroporturile vor trebui să asigure fluxurile de călători, iar îmbarcarea/debarcarea pasagerilor să se facă ordonat, fără aglomerare. Pasagerii vor purta măști în timpul zborului și vor circula cât mai puțin în avion, mai ales că Comisia Europeană nu recomandă spațierea prin lăsarea de locuri libere.

Citește mai multe pe Digi24.ro

Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor