compass bilboard.jpg

elevi-masti-696x374_805e4.jpg

Elevii și profesorii care merg la școală în luna iunie, pentru pregătirea examenelor la clasele a VIII-a și XII-a, vor avea asigurate măști.

Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Digi 24. Acesta a mai precizat că persoanele vulnerabile și fără posibilități vor primi măști gratis.

“Ministerul Educației va asigura stoc de măști pentru elevii și profesorii care vor merge la școală în luna iunie“, a declarat miercuri Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

El a mai adăugat că persoanele aflate în categoriile vulnerabile la coronavirus, fără posibilități materiale, vor primi măști gratis.

“Ministerul Muncii pregătește un act normativ prin care să se asigure gratuit măști pentru persoanele vulnerabile, fără posibilități materiale – 30 de măști pe lună“, a mai spus ministrul Economiei.

În privința măștilor care trebuie purtate în spații închise, la locul de muncă, Virgil Popescu a declarat că acestea ar trebui asigurate de angajator, ca echipament de protecție.

“Cred că este responsabilitatea companiilor să asigure măști pentru angajați, este echipament de protecție“, consideră ministrul Economiei.

În privința stocurilor de măști, ministrul a arătat că în țară există 23 de producători de măști, dar nu toți lucrează încă la capacitate maximă. El spune că fabricile din România au posibilitatea să producă 20 de milioane de măști în luna mai, iar restul să fie asigurat din importuri. Peste două-trei luni, după ce fabricile își vor instala toată tehnologia necesară, producția internă se va stabiliza, a mai precizat Virgil Popescu.

sursa: digi24.ro