compass bilboard.jpg

nelu-tataru-1-696x393_1_53381.jpg

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au făcut noi declarații în această seară despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare începând din 15 mai.

Astfel, în interiorul localității de domiciliu vom putea circula liber, fără motive justificate sau declarație pe propria răspundere, însă deplasările între localități trebuie motivate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că declarația scrisă va fi înlocuită cu una verbală pentru a părăsi localitatea de domiciliu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„După 15 mai se poate ieşi din localitate doar din motive bine întemeiate, mergem să îngrijim pe cineva – un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului, sunt lucruri care sunt motive întemeiate, veţi vedea în următoare perioadă. (…)

Declaraţia pentru ieşire din localitate ne-am gândit ca deocamdată să fie verbală, putând dovedi şi cu ceva, un act de proprietate. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat, dăm adresa unde mergem şi atunci se poate verifica. După 15 mai, românii vor circula fără acea declaraţie pe proprie răspundere în interiorul localităţii, dar vom respecta anumite principii şi precauţii” a spus Tătaru, citat de Agerpres.

Premierul Orban a făcut și el câteva precizări privind restricțiile de circulație ce vor fi impuse și după 15 mai.

”Există două variante care se dezbat în cea ce privește declarația pe propria răspundere pentru ieșirile în afara localității: Una vizează ca ea să existe ca si până acum, iar a doua variantă vizează doar o variantă verbala, rămânând în sarcina cetățeanul să dovedeasca unde merge”, a declarat premierul Orban la Digi 24.