compass bilboard.jpg

tataru-ministru-al-sanatatii-800x462_83eaa.jpg

Ministerul Sănătății pregătește o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a virusului COVID-19, a declarat ministrul Nelu Tătaru la Europa FM.

Testarea ar urma să se facă după 1 iunie, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății. Numărul de oameni testați va fi stabilit în funcție de evoluția epidemiei în țară până la acel moment. Se va ține cont și de focarele existente, precizează oficialul.

„Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment."

Citește mai multe pe Europafm.ro

Despre autor
Author: Georgiana Kelemen
editor
Din 2013, face parte din echipa Observatorulph.ro și este editor de știri pe domeniile de larg interes. Din 2019, este și editor al Observatorulbv.ro.
De același autor