compass bilboard.jpg

cazare-munte-696x391_ece18.jpg

Odată cu ridicarea stării de urgență, din 15 mai românii vor putea părăsi localitatea de domiciliu pentru a face drumeții sau a se plimba cu bicicleta.

Din 15 mai, vor fi permise activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.

Totuși, vacanțele la munte sau la mare rămân în continuare interzise pentru că odată cu starea de alertă se menține interdicția cazărilor în scop turistic la hoteluri sau pensiuni.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cel puțin asta reiese din setul de măsuri propuse de Institutul Național de Sănătate Publică privind funcționarea unităților de cazare:

”În perioada următoare hotelurile pot oferi aceste servicii de cazare, însa nu în scop turistic, ci pentru motive precum deplasări în interes profesional, mentenanță, etc., în vederea protejării starii de sănătate a populației”.

Așadar, după 15 mai putem ieși în familie la un picnic la munte sau să vede marea, însă este obligatoriu să ne întoarcem acasă în aceeași zi.

În ceea ce privește ieșirile la grătar cu prietenii, acestea sunt posibile doar în grupuri de cel mult trei persoane.