compass bilboard.jpg

baut-spirt-696x392_2_6b2b9.jpg

După ce zece persoane din județul Iași au murit ca urmare a consumului de alcool medicinal falsificat, polițiștii au descins la mai multe adrese din București și Ilfov, șapte persoane fiind conduse la audieri. Alcoolul etilic a fost înlocuit cu cel metilic, mult mai toxic la ingerare.

Comunicatul polițiștilor din Iași:

La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza judeţului Iaşi, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din investigaţii s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziţionat alcool sanitar, de pe raza municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizelor efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.