compass bilboard.jpg

baut-spirt-696x392_58c38.jpg

Este anchetă de proporții în județul Iași, unde s-au înregistrat în ultimele zile nu mai puțin de zece decese ale unor persoane, care au acuzat aceleași simptome după ce au consumat spirt contrafăcut.

Potrivit observator.tv, în loc de alcool etilic, cum scria pe eticheta produsului, producătorul ar fi folosit alcool metilic. Este vorba de un ingredient de 4 ori mai ieftin, dar ucigător. Cei care au băut spirtul toxic nu au avut nicio şansă.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în loclaitatea Stolniceni Prăjescu, de unde polițiștii au confiscat 11 sticle cu alcool contrafăcut.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O singură victimă a ajuns la spital, însă a decedat.

„De la familie s-a aflat că e consumator cronic de băuturi alcoolice, analizele de laborator efectuate in urgenta au arată o acidoza severă și o gaura abiotică crescuta ceea ce înseamnă pentru noi suspiciunea unei intoxicații cu un alcool toxic. Am aflat că au existat și alte cazuri extrem de grave care nu au mai ajuns la spital, au fost direct testate post mortem și s-a confirmat aceeași intoxicație cu alcool metilic”, a explicat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic șef UPU Spitalul Sf. Spiridon Iași, pentru sursa citată.